De Guld

Een eigen lokaal

DSC_0986Nadat de St.-Jorisgilde twee percelen grond aankocht van enerzijds de kerkfabriek en van de parochie, werd op 19 juli 1989 een bouwvergunning afgeleverd voor de bouw van een lokaal met woonst en een schietstand langs Poeleinde te Wortel.

Met verzamelde krachten braken de gildeleden eerst een woning af in het centrum van Meerle, om vervolgens met zijn alleen een eigen nieuw gildelokaal te bouwen. Zo kwam er een einde aan een eeuwenlange kroegentocht van het ene dorpscafé naar het andere.

Toen café het Hoefijzer van smid Peeraer langs de Grote Plaats zijn deuren sloot, eindigde die zoektocht naar een lokaal met schietstand in een betonnen kot naast de Parochiezaal.

DSC_0991Met de opening van De Guld in vrijdag 1 juni 1990 beschikt de gilde over een prachtig lokaal, ideaal gelegen in het centrum van het dorp, in de schaduw van de kerk en de kapelanie.

De Guld wordt gehuurd door Brouwerij Haacht en door de gilde in eigen beheer uitgebaat. Naast het lokaal van de St.-Jorisgilde zelf, wil De Guld een tweede thuis voor verschillende verenigingen van Wortel, die er kunnen vergaderen.

De Guld is geopend op donderdag van 19 tot 22 uur, op zondag van 10 tot 13 uur en na afspraak.

Op aanvraag kan u het lokaal huren voor uw vereniging of familie.

Voor meer informatie kan u terecht bij
Wim Druyts (voorzitter) 0474 36 09 01
Raf Horsten (penningmeester) 0495 25 45 91
Frans Horsten (secretaris) 0495 25 25 05

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.